SAĞLIKLI KOŞULLARDA KIRMIZI ET ÜRETİM MARKASI  MALET…

Malatya da kurulu bulunan Et ve Balık Kurumunun özelleştirilmesi ile birlikte 20.09.1995 tarihinde Malatya Et ve Et ürünleri olarak faaliyete geçen MALET üreticiden tüketiciye ulaşan bir hizmet bandı oluşturmuş ve isim olarak kendini kısa zamanda kabul ettirmiştir.

Özelleştirme anından itibaren faaliyetlerine ara vermeksizin devam eden Türkiye’deki ender kuruluşlardan biri olan MALET geçen süre  içerisinde yapmış olduğu yenileme ve hijyenik ortamda üretim aşamalarında başarılı olmuş, tüketici ve müşterilerine sağladığı hizmette önemli gelişmeler sağlamıştır.

MALET Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının kırmızı Et ve Et ürünleri üretim tesislerinin Kurulumu aşamasında denetleme usul ve esaslarına dair yönetmelik ile Türk Gıda mevzuatında yer alan yönetmelik ve kodekslemeye uygun üretim yapmaktadır. Bu konuda 05.08.2000 tarihinde 203 sayılı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Bölgede ilk ruhsat alan kuruluştur.05.12.2012 tarihinden itibaren TR44-0027 İşletme Onay Belgesiyle 5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu Hükümleri çerçevesinde sektörde hizmetlerine devam etmektedir.

 14.000 m²  kapalı alan,5500 m² 18 adet soğuk depo günlük 300 adet büyükbaş,1800 adet küçükbaş kesim kapasitesiyle bölgenin önde gelen kuruluşlarından olan MALET özellikle kendi satış mağazasını açarak, tüketicinin beklediği hizmet anlayışına cevap vermiştir. Ürün yelpazesini geliştirip, genişleterek Et ve Et ürünleri olarak piyasaya sunduğu Markalı Et, Sucuk, Kavurma, da tüketicinin onayını almış bulunmaktadır. İleride piyasaya sunmak amacıyla ürün portföyüne aldığı Pastırma, Sosis, Salam gibi ürünlerin yanında damak zevkine hitap edecek yeni uygulama almalarına da hız veren MALET ürün yelpazesini gelecek koşullar da dikkate alarak planlamaktadır.

Yukarı Çık